Януш Левандовски - наш човек

Караме Фичовци - няма начин да не ни спохождат и невероятни случки
Отговори
DeYaN
сър Фичо
Мнения: 3017
Регистриран: 13/08/2005, 02:35
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Януш Левандовски - наш човек

Мнение от DeYaN »

Последният абзац е този, който ни интересува :P

10% усвоени европари не впечатлиха еврокомисар

11.02.2011 13:01

Отговарящият за финансовото планиране и бюджет в ЕК Януш Левандовски се е срещна с премиера Бойко Борисов и със Симеон Дянков

Еврокомисарят с ресор финансово планиране и бюджет Януш Левандовски коментира днес, че постигнатото от България 10% усвояване на европейските средства не е много впечатляващо.

Януш Левандовски, който е на официално посещение у нас тази сутрин се е срещнал с премиера Бойко Борисов, а след това и с финансовия министър Симеон Дянков.

По думите му 2010 г. е била година на напредък. Той е получил уверение от премиера и от финансовия министър, че през 2011 г. ще бъдат реализирани големи проекти, което ще повиши и усвояването на евросредствата.

Трябват доказателства, че проектите се изпълняват, както е предвидено, а 2011 г. трябва да е година на растеж на българската икономика, уточни още Левандовски.

"Сега се нуждаем от позитивно доказателство, идващо от страните-членки на ЕС, включително и от България, че усвояването на европейските средства се случва и това води до промени", уточни еврокомисарят, който обсъди с Дянков политиките, които ще се финансират от ЕС през следващия програмен период.

Официалната позиция, която ще защитава нашата страна е, че и през следващия програмен период трябва да се влагат много средства в кохезионните фондове, а продължителността на програмния период трябва да е поне 7 години.

"Кохезионните фондове са тези, които изразяват идеята за обединена Европа", обоснова се Дянков.

Очаква се официалното предложение на Европейската комисия за следващия програмен период да бъде оповестено в последната седмица на юни.

Еврокомисарят днес изтъкна, че страни като България трябва да се опитват да са част от страните, които взимат решения за еврозоната, за да не се допуснe еврото да отпадне.

Днес Левандовски категорично заяви, че срещу България вече няма наказателна процедура за свръхдефицит. Той припомни, че 23 от общо 27 страни в ЕС получиха писма от Брюксел, че имат проблеми с публичните си финанси и именно заради прогреса си в тази сфера, страната ни вече е свободна от бюджетна процедура.

Еврокомисарят си припомни и времето, когато заедно със семейството си е пътувал в страната ни с малко полско фиатче и е бил на почивка в България. Оказа се, че любимото му място в нашата страна е Велико Търново. Левандовски си пожела след време да пътува до курортите "Слънчев бряг" и "Златни пясъци" по магистрали.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3607671


Ми той умрял, ма... Ко!? Не!!!

[22:17:55] 6liopar: оооооо, не мога аз на [душ] кабина!!! Имам клаустрофобия...
[22:18:33] tekilaaa: каква клаустрофобия бре!? 126 караш, за клаустрофобия ми говориш...

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта